2017.| 06. | 06. – Sajtóközlemény

Ikervári mesevár óvoda átalakítása, korszerűsítése

Európai Uniós forrás segítségével óvoda kialakítására került sor Ikervár községben, a TOP-1.4.1-15-VS1-2016-00011 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020  A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című pályázati kiírására benyújtott projekt 50 millió Forint támogatásban részesült.

Ikervár Község Önkormányzata által benyújtott projektjavaslat fő célja a gyermekjóléti alapellátásokhoz (óvoda) való hozzáférés javítását és a szolgáltatások minőségének fejlesztését szolgáló projekt megvalósítása, ezáltal a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése.

A tervezett fejlesztés megvalósításával, a bővítéssel egy minden igényt kielégítő óvoda állna rendelkezésre, így az hosszú távon is fenntartható társadalmi hatásokat, lakossági igényeket indukál. A helyben való gyermekelhelyezéssel lehetővé válik a fiatal szülők – elsősorban a nők – munkaerőpiacra való visszatérése, integrációja. Ezek alapján a projekt eredménye hatással lesz a térségben élők életszínvonalának javítására, a lakosság jövedelmi és elégedettségi szintjének növelésére, így a hosszú távú társadalmi fenntarthatóság biztosított.

A kedvezményezett neve: Ikervár Község Önkormányzata

A projekt címe: Ikervári Mesevár Óvoda átalakítása, korszerűsítése

Megvalósítás helyszíne: 9756 Ikervár, Gr. Batthyány Lajos utca 3

A beruházás megvalósításának ideje: 2017.06.06 – 2018.09.28.

Beruházás összköltsége: 50 000 000 Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 50 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Beruházás rövid bemutatása

Az épület energetikai korszerűsítésre kerül, külső falak hőszigetelése, megújuló energiát hasznosító fűtésrendszer kialakítása, napenergia hasznosítása tervezett. Az emelet fölötti fafödém felülről hőszigetelésre kerül, a tetőfedés a kétszintes épületrészen kicserélésre kerül.

Az energetikai korszerűsítés szem előtt tartása (legalább DD minősítés elérése) miatt a konyha külső határoló falainak hőszigetelése jelen projekt része. Felújításra kerül az épület teljes elektromos hálózata, valamint az emeleti vizesblokk.

Elkészül az épület részleges akadálymentesítése is (aszfaltozott parkoló, akadálymentes bejárat, földszinti akadálymentes szociális blokk)

Az óvoda felújításának közbeszerzési dokumentumai

Közbeszerzési útmutató
Ajánlati felhívás
Bontási jegyzőkönyv
Ajánlati felhívás 2.

További információ kérhető:
Fehér Ferenc, polgármester
+36-95 / 490-001

Letölthető verzió