Tájékoztatjuk a településünk idős lakosait, hogy a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III.27.) Kormányrendeletben foglaltak szerint mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést a lehető legkisebb mértékűre korlátozni. A lakóhely, tartózkodási hely elhagyására a rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor. A rendelet előírja, hogy a 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, piacot vagy gyógyszertárat 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja.

Az idős, mozgáskorlátozott, fogyatékos emberek számára, akiknek nincs a faluban hozzátartozója, az önkormányzat segítséget nyújt az élelmiszerek, napi fogyasztási cikkek, gyógyszerek beszerzésében, továbbá tájékoztatásukban az információkhoz való hozzájutáshoz.

Akinek ebben segítségre van szüksége, jelezze igényét hivatali időben a 95/490-001 telefonszámon.

Hivatali időn kívül sürgős esetben a Polgármester Úr hívható 30/9026-739 telefonszámon.

Az Önkormányzat részéről felmérjük azokat az idős, fogyatékkal élő vagy mozgáskorlátozott személyeket, akiknek ellátása, információkhoz hozzájutása, elemi szükségleteinek kielégítése nem megoldott.

Kérjük a község lakosait, hogy amennyiben a fentiekben felsorolt személyről/személyekről információval rendelkeznek, azt szíveskedjenek az Ikervári Közös Önkormányzati Hivatalba bejelenteni az alábbi elérhetőségeken.

Telefon: 95/490-001., E-mail: ikervaronkorm@invitel.hu

Segítő közreműködésüket megköszönjük.

Ikervár, 2020. április 14.

Ikervár Község Önkormányzata